Commit d3a2f027 authored by Philip Müller's avatar Philip Müller
Browse files

[language] add Swedish

parent 9ae4c122
<big>Tack för ditt stöd</big>
Manjaro Linux får mycket stöd från sin gemenskap av användare och vi vill tacka var och en av alla som bidrar och deltar. Vi växer i stadig takt och vår distribution blir bättre varje dag tack vare dig.
Det är väldigt enkelt att göra skillnad. Beroende på dina färdigheter och din tillgänglighet så kan du hjälpa Manjaro på ett eller flera av följande sätt:
<big>Stöd och främjande</big>
<b>Att sprida ordet</b>
Om du gillar Manjaro så låt folk få veta detta. Skriv en recension och publicera den på distrowatch.com. Prata om det för dina vänner och människor i din omgivning.
<b>Gå med i gemenskapen</b>
Manjaro är inte bara ett operativsystem utan är också en dynamisk gemenskap av människor som gillar att samlas och samarbeta kring ett fritt och öppet projekt. Oavsett om det är genom att hjälpa andra att gå igenom frågor, att få dem att känna sig välkomna eller att helt enkelt möta upp och prata med andra Manjaro-användare så rekommenderar vi att du går med i communityn och är med att göra Manjaro bättre.
<b>Hjälpa andra</b>
Om du har lite tid över och är villig att hjälpa andra användare med tekniska problem så bör du på allvar överväga att läsa forumen och/eller gå in på IRC-kanalen och hjälpa andra Manjaro-användare att lösa de problem som du vet hur man fixar.
<big>Bidra projektet</big>
<b>Buggrapporter</b>
Om du har upptäckt något som inte fungerar som det ska när du använder Manjaro så berätta det för oss. Det problem du har upptäckt kommer sannolikt också att påverka andra; Ju tidigare vi vet om det desto snabbare kan vi fixa det.
<b>Nya idéer</b>
Den stora majoriteten av förbättringar som ingår i varje release kommer från communityn. Berätta om det finns något som du tror saknas eller som kan göras bättre. Oavsett om det är att inkludera en saknad hårdvarudrivrutin eller en mjukvara som bör ingå i grundinstallationen eller om du har några andra idéer om hur man kan göra Manjaro bättre så är vi alltid intresserade av att höra dessa.
<b>Design</b>
Om du har talanger inom grafisk design och vill bidra till projektet så skicka gärna in dina kreationer och designer. Oavsett om det är en enkel skrivbordsbakgrund, en ikon-uppsättning, en uppstartsbild eller till och med en ny logotyp så är vi alltid intresserade av att höra från dig om nya konstverksdesigner.
<b>Kod</b>
Den mesta av vår utveckling görs i QT, C++, Python, HTML5/CSS och BASH. Vi använder också Git för versionskontroll och PKGBUILDs för packetering. Om du är bekväm med dessa tekniker så tveka inte att titta på koden. Om du tror att du kan förbättra våra applikationer eller skriva nya så tveka inte att föreslå korrigeringar eller skapa en fork på våra git-repository.
<big>Hårdvaruhantering</big>
Manjaro stöder inte bara användningen av flera olika kärnor (kan väljas från de avancerade alternativen på boot-menyn), utan ger också tillgång till de absolut senaste och nyaste kärnorna. Detta kan göras med hjälp av Kernel-modulen i Manjaros grafiska inställningshanterare eller via kommandoraden med MHWD-kernel (Manjaro Hardware Detection) kommandot.
Dessa Manjaro-verktygen uppdaterar automatiskt en nyligen installerad kärna tillsammans med alla moduler som för närvarande används med din befintliga kärna. Om du till exempel skulle uppdatera från kärna 3.18 till 4.1 så kommer mhwd-kärnan automatiskt inkludera 4.1-byggnader och alla moduler som används med kärna 3.18. Vad sägs om det!
Du kan konfigurera din hårdvara genom hårdvarudetekteringsmodulen i Inställningshanteraren eller alternativt med applikationen MHWD-cli. Med dessa verktyg kan du installera till exempel grafiska drivrutiner, fria och proprietära.
<big>Få hjälp</big>
Även om Manjaro är utformat att vara så ”färdig att fungera direkt” som möjligt, hävdar vi inte att det är perfekt. Det kan finnas tillfällen när saker går fel, du kan ha frågor och önskemål att veta mer, eller bara vill anpassa efter din personliga tycke och smak. Denna sida innehåller information om några tillgängliga resurser som finns för att hjälpa dig!
<b>Sök på nätet</b>
Kanske det första stället att leta efter allmän Linux-hjälp är att använda din favoritsökmotor. Inkludera bara ord som 'Linux', 'Manjaro' eller 'Arch' i din sökning.
Eftersom Manjaro är baserad på Arch Linux gäller vanligtvis guider och tips för Arch också för Manjaro.
<b> Leta i forumen </b>
För hjälp specifikt för Manjaro har vi ett dedikerat onlineforum där du kan söka efter ämnen eller skapa ett själv! Detta är förmodligen det näst bästa stället för samarbete, diskussion och hjälp. Be om hjälp, gör ett inlägg om dina tankar eller skissera på några förslag. Var inte blyg!
Manjaro-forumet är indelat i underforum för olika ämnen och plattformar så vänligen posta din fråga på rätt plats!
<b>Möt oss IRC (Internet Relay Chat)</b>
Ett annat alternativ är att gå in på IRC i vår #manjaro-kanal på chat.freenode.net-servrarna.
<b>Registrera dig på en e-postlista</b>
Ett annat sätt att få hjälp är att posta frågor till en Manjaro e-postlista (du kan också söka i historiken för tidigare diskussioner). Registrera dig enkelt till den lista du föredrar och följ instruktionerna. Det finns listor över flera ämnen, ta gärna en titt!
<big>Andra resurser</big>
- <a href="http://forum.manjarolinux.de">Manjaro Germany</a> - Officiell support för vår tyska community.
- <a href="https://aur.archlinux.org">AUR Repository</a> - Extra programvara som inte finns i de vanliga programförråden, byggd från källkod.
- <a href="https://wiki.manjaro.org">Manjaro Wiki</a> - Officiella wikin för Manjaro.
- <a href="http://wiki.archlinux.org">Arch Wiki</a> - Officiella wikin för Arch.
- <a href="https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/?nick=manjaro-web%7C?#manjaro">IRC Chat</a> - Live-samtal och hjälp av användare för användare.
<big>Förslag</big>
Har du ett förslag på hur vi kan göra Manjaro bättre? Hittat något du vill få med eller vill du hjälpa till? Vänligen meddela oss genom att lägga upp ditt förslag på forumet eller gå in på IRC.
Tack!
Vi hoppas att du gillar att använda Manjaro!
<big>Manjaro 20.1</big>
Vi gläds år att publicera ytterligare en stabil release av Manjaro Linux som kallas Mikah.
Xfce-utgåvan fortsätter att vara vårt flaggskepp bland det som erbjuds och har fått den uppmärksamhet den förtjänar. Endast ett fåtal kan erbjuda en så pass polerad, integrerad och framkantsledande Xfce-upplevelse. Med den här releasen kommer Xfce 4.14 och vi har mest fokuserat på att finjustera användarupplevelsen med skrivbordet och fönsterhanteraren. Vi har också bytt till ett nytt tema som kallas Matcha. Med den nya funktionen Display-Profiles kan du lagra en eller flera profiler för din önskade skärmkonfiguration. Vi har också implementerat en auto-applikation för profiler när nya skärmar ansluts.
Vår KDE-version ger den kraftfulla, mogna och funktionsrika Plasma 5.19-skrivbordsmiljön med ett unikt utseende och känsla, vilket vi designade om helt under våren 2020. Den kompletta uppsättningen av Breath2-teman inkluderar ljusa och mörka versioner, animerade uppstartsbilder, Konsole-profiler, Yakuake-skin och många andra midre saker. Vi har avrundat textredigeraren Kate med några ytterligare färgscheman och erbjuder Plasma-Simple-menyer som ett alternativ till den traditionella Kickoff-Launcher. Med ett brett urval av de senaste KDE-Apps 20.08 och andra applikationer syftar Manjaro-KDE till att vara en mångsidig och elegant miljö som är redo för alla dina behov som du kan behöva för det mesta.
Med vår Gnome-version baserad på 3.36-serien inkluderar vi visuella uppdateringar för ett antal applikationer och gränssnitt, särskilt anmärkningsvärt är inloggnings- och upplåsningsgränssnitten. GNOME-shell hanteras nu med en ny extensions-app som hanterar uppdatering, konfigurering och borttagning eller inaktivering av extensions. En Stör-ej-knapp lades till i popover-meddelandet. När det är aktiverat döljs aviseringar tills knappen slås av. Som standard ändras vårt eget dynamiska bakgrundsmönster sitt färgtema under en hel dag. Dessutom uppdaterade vi GDM och förbättrade vår Gnome-Layout-switcher en hel del. Vi uppdaterade vår lista över förinstallerade paket, zsh är det nya standard-skalet och applikationerna sorteras nu i mappar i en rensad applikations-draglist.
Pamac 9.5-serien har fått några få uppdateringar. I den här omgången optimerade vi en intern dep-algoritm kontroll för smartare prestanda, förbättrad alpm-fel-hantering, samt optimerade den interna sök-algoritmen för bättre regex-stöd och tillämpade databasprestanda-förbättringar. Vi bygger numera också AUR-paket och installerar dem så mycket som möjligt i en enda körning.
Manjaro Architect stöder nu ZFS-installation genom att tillhandahålla de nödvändiga kernel-modulerna.
Kernel 5.8 används i denna release med de senaste drivrutinerna tillgängliga till dagen datum. I relation till den senaste versionen av installationsmediet har våra verktyg förbättrats och polerats.
Vi hoppas att du gillar den här releasen och berätta gärna vad du tycker om Mikah.
Markdown is supported
0% or .
You are about to add 0 people to the discussion. Proceed with caution.
Finish editing this message first!
Please register or to comment